DA   EN   SV
For at se vores fulde sortiment, priser og opnå den fulde adgang til vores webshop, skal du logge ind.
Log ind på din konto her eller registrer dig som kunde her.

Køb lagringsmedier vederlagsfrit
- Copydan KulturPlus pr. 1/1-2022

Folketinget har besluttet, at borgere skal kunne kopiere lovligt tilgængeligt indhold, for eksempel musik, film og tv, til privat brug, uden det kræver en aftale med rettighedshaverne, dvs. kunstnere og producenter bag indholdet samt broadcastere. Det kaldes privatkopiering. Derfor skal der betales et vederlag, hver gang der sælges et lagringsmedie som for eksempel en smartphone, tablet, computer eller harddisk. Copydan KulturPlus, der administrerer kunstnernes og producenternes rettigheder, sørger for, at pengene går tilbage til rettighedshaverne.

Hvis man sælger direkte til private eller til virksomheder i Danmark, hvis formål er at sælge lageringsmedier videre til private, er vi som distributør pålagt at opkræve vederlagt (afgift) fra og med d. 1/1-2022. De vedtagede vederlagt pr. 1/1-2022 kan findes herunder.

Vederlag pr. 1/1-2022
  Produktgruppe Vederlag (DKK eksklusive moms)
  Smartphones 45,- kroner
  Tablets 45,- kroner
  Laptops 45,- kroner
  Desktops 45,- kroner
  Harddisk <128GB* 4,- kroner
  Harddisk >128GB* 16,- kroner
*Harddisk skal forstås som et ikke-multifunktionelt og ikke-indbygget lagringsmedie, hvis primære funktion er lagring af filer,
herunder usb-stik, hukommelseskort, ekstern harddisk, intern harddisk (løssalg til indbygning i bærbar eller stationær computere) og netværksharddiske.

 

Læs mere om lovændringen om kompensation for privatkopiering (pr. 1/1-2022) her

OBS | Den endelige implementering af lovændringen om kompensation for privatkopiering pr. 1/1-2022 er fortsat præget af en del usikkerhed. Vi beder dig udfylde nedenstående formular, og så vil vi hurtigst muligt sikre, at vi lever op til den gældende lovgivning på området. Aktuelt er listen over tilmeldte forhandlere (som vi kan sælge lagringsmedier til vederlagsfrit) senest blevet gjort utilgængelig med en forventning om offenliggørelse i "januar 2022".

Er du godkendt hos Copydan KulturPlus?

Hvis du er godkendt af Copydan KulturPlus, kan du købe lagringsmedier uden vederlag i Danmark. Du skal derfor oplyse dit godkendelsnummer til os via formularen herunder. På den måde er det simpelt for os at sælge vederlagsfrit til dig.

Det er dit ansvar, at de CVR-nummer kan valideres som godkendt forhandler hos Copydan KulturPlus forud for udfyldelse af nedenstående formular.